Het traject

Het traject

Alles in het belang van de cliënt
Specialisten op het vakgebied
Kleine en betrokken teams
Samenwerking met alle betrokken partijen

Het traject

Zorg op maat waarin het belang van de cliënt voorop staat

Wat kan ik verwachten?

Na een gratis kennismakingsgesprek, volgt een Multidisciplinair Onderzoek (MDO). Het onderzoek wordt uitgevoerd door een medisch specialist, fysiotherapeut, psycholoog en een werkcoach. Naar aanleiding van het MDO wordt er een passend traject opgesteld.

Wat bieden wij aan?

Elk individu krijgt heeft andere klachten, andere context en doelen. Dat betekent dat we per individu bekijken welke methoden nodig zijn.
Wij zijn deskundig op de volgende gebieden:

  • Psychologische ondersteuning middels:
    • Acceptance and Commitment therapie (ACT)
    • Trauma therapie – EMDR en EFT
    • Cognitieve Gedragstherapie (CGT)
    • Systemisch coachen
  • Fysieke training:
    • Fysiotherapie
    • Adem- & Ontspanningstherapie
    • Psychomotorische therapie
  • Aandacht & Geheugen Training
  • Re-integratie begeleiding
  • Sociale & relatietherapie
  • Diëtiek

Het individu en zijn omgeving zijn dynamisch met elkaar verbonden. Tijdens het traject werken we daarom niet alleen nauw met elkaar samen maar proberen we ook de omgeving erbij te betrekken als dat nodig is. Dat betekent dat we (met jouw goedkeuring) contact hebben met bijvoorbeeld betrokken naasten, belangenbehartigers, arbeidsdeskundigen en/of werkgever om jou de ruimte te geven voor optimaal herstel.

Traject TiM

In duidelijke stappen naar herstel

Tijd om te leren

Tijd om te leren herstellen

Veranderen kost tijd

Het hele traject duurt daarom vijf maanden bestaande uit drie fasen:

  • Fase 1 duurt vier tot zes weken en is gericht op educatie en inzicht. De intensiteit varieert tussen vier tot negen uur per week.
  • Fase 2 duurt zes tot 8 weken en start als fase 1 naar tevredenheid doorlopen is. In deze fase zijn er twee opties.
    • Er kan direct een start worden gemaakt met opbouwen van activiteiten  op privé, sociaal of werkvlak. De intensiteit varieert tussen de vier tot zes uur per week.
    • Of er kan een Aandacht en Geheugen Training worden gestart van 3  maanden. Deze loopt vanaf maand 2 langzaam over in fase 3.
  • Fase 3 duurt ook zes tot 8 weken en is gericht op zelfredzaamheid. Waarin het zelfstandig blijven verleggen van grenzen en daarbij de regie behouden over je gezondheid centraal staat. De intensiteit varieert tussen de twee tot vier uur per twee weken.

De wijze waarop de frequentie en de soort sessies worden gecombineerd, is afhankelijk van de belastbaarheid, de hulpvraag en het persoonlijke leerproces.
Uiteindelijk is er na fase 3 nog “nazorg”, waarin er tot een jaar na eindevaluatie altijd contact met het team kan worden opgenomen.

Pijlers

De pijlers van onze trajecten zijn simpel: Inzicht, Fysieke begeleiding, Psychologische ondersteuning en Re-integratie.

  • Inzicht in je lichaam, de klachten en hoe je ermee om gaat.
  • Fysieke begeleiding is gericht op het opbouwen van je algehele fysieke gezondheid.
  • We passen de psychologische hulp aan op wat jij nodig hebt. We gebruiken verschillende methoden om je te helpen met je gevoelens, denken en gedrag. We kiezen wat het beste werkt voor jou.
    • Daarnaast is er een neuropsychologische ondersteuning in de vorm van een specifieke Aandacht en Geheugen Training (AGT). Dit is een module voor cognitieve problematiek (prikkelverwerking, aandacht en geheugen problemen). Deze kan ook losstaand worden gevolgd, als er aan de voorwaarden wordt voldaan.
  • Bij TiM Letselrevalidatie geloven we dat teruggaan naar werk of meedoen in de maatschappij niet alleen een doel kan zijn, maar ook een manier om te herstellen. Het kan ritme, structuur en voldoening geven. Samen met jou en eventueel je arbeidsdeskundige, kijken we naar het best passende en haalbare plan.

De variaties van de vier pijlers worden in het traject gecombineerd op basis van jouw leerstijl, situatie en persoonlijkheid.

Dit wordt ook wel ‘Patiënt-gecentreerde zorg’ genoemd: ‘de patiënt en zijn beleving staan centraal’. Zorg waarbij de eigen regie wordt gestimuleerd, mensen goed zijn geïnformeerd, zelf bepalen op welke manier ze ondersteund willen worden en zelf de baas zijn over hun eigen (herstel)proces. Een behandeling met aandacht voor het lichaam, de geest en de omgeving. Zorg waarbij cliënten naast inhoudelijke deskundigheid ook aandacht en compassie ervaren in hun contact met de zorgverleners/behandelaren.

Telefonisch contact?

Maandag – vrijdag | 09.00 – 17.00

Kennismakingsgesprek

Gratis kennismakingsgesprek

Vragen?

Stuur je vraag naar

Meld je aan voor

Een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek.

We leren je graag kennen en vertellen je alles over het programma en de werkwijze

Meld je aan voor

Een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek.

We leren je graag kennen en vertellen je alles over het programma en de werkwijze

Het Together in Motion Team

Uiteenlopende specialiteiten die elkaar perfect aanvullen qua persoonlijkheid en specialismen.
Zo ontvang jij op elk vlak de beste begeleiding!

Ervaringen met TiM Letselrevalidatie

“Na mijn ongeluk (kop-staart botsing op de snelweg door een file) ging ik gewoon weer door met de alledaagse bezigheden. “Gaat wel weer over” dacht ik nog. Helaas de klachten gingen niet vanzelf weg. De pijn, het slechte slapen, vermoeidheid en de groeiende emoties werden heftiger. Ik kreeg steeds minder energie en ondernam minder. Uit vermoeidheid bleef ik thuis, ging meer op de bank en in bed liggen. Ik herkende mezelf niet meer! Opeens voelde ik paniek: “Wat als dit niet meer overgaat?” Ik had toekomstplannen, wilde alles uit mijn leven halen maar voelde allen nog maar onmacht. Alsof ik geen controle meer had over mijn lijf en leven. En niemand wist me te begeleiden. Dat veranderde toen ik bij TIM terecht kwam.

Bart, cliënt T.i.M. Letselrevalidatie

Bart

Na mijn auto-ongeval mocht ik na een volledige check in het ziekenhuis wel meteen naar huis met wat pijnstilling. Eenmaal thuis werd de pijn pas na een paar dagen erger, ik verstijfde helemaal. Ik had pijn in mijn nek schouders en enorme hoofdpijn. Het werd steeds erger, en ik sliep er slecht van. De mist in mijn hoofd, pijn in lijf en het niet kunnen slapen maakte dat ik steeds angstiger werd en meer medicatie kreeg. Ik kon niet meer werken en thuis werd de hoek van de straat al een uitdaging. Via mijn arbeidsdeskundige kwam ik 1 jaar na mijn ongeval bij T.i.M terecht. Hun aanpak was zo gericht op mij dat ik steeds meer vertrouwen in mezelf kreeg, van mijn medicatie afkwam, weer plezier had om te bewegen en samen met hen auto durfde te rijden waardoor ik meer vrijheid terugkreeg. Ik kreeg weer controle over mijn emoties en leven. In samenwerking met de arbeidsdeskundige en T.iM. ging ik weer opbouwen in werk. Ik werk weer volledig en dat doet me heel erg goed! De pijn is niet helemaal weg maar ik heb mijn leven op een andere manier terug en maak nog steeds stapjes.

Bedankt team! Gr Adam

Adam

Nieuwtjes van TiM Letselrevalidatie!

Pijn: het beschermingssyteem

Pijn is een veelvoorkomende ervaring die we allemaal kennen. Of het nu gaat om een lichte pijn na een kleine verwonding of om een langdurige,

Go to Top