Mijn leven veranderde drastisch na een auto-ongeval met kop-staartbotsing, wat resulteerde in een Whiplash Associated Disorder (WAD). Ik werd geconfronteerd met aanhoudende lichamelijke, emotionele en cognitieve klachten die me keer op keer dwarszaten. Mijn nek- en schouderklachten in combinatie met aanhoudende hoofdpijn, concentratie- en geheugenproblemen maakten het onmogelijk om mijn werk en hobby’s uit te voeren, en dat frustreerde mij enorm.

Gelukkig werd ik door mijn arbeidsdeskundige naar TiM Letselrevalidatie verwezen en kon ik na een kennismakingsgesprek en onderzoek met mijn revalidatietraject beginnen. Het was een zware periode, maar ik was vastbesloten om te herstellen. Stap voor stap leerde ik begrijpen wat er aan de hand was met mijn lichaam en geest na het ongeval. De deskundige therapeuten bij TiM legden me uit hoe mijn zenuwstelsel ontregeld was geraakt door de impact van de botsing en de frustratie en stress rondom mijn beperkingen.

Een van de sleutels tot mijn herstel was de “AGT” – Aandacht- en Geheugentraining, een essentieel onderdeel van de multidisciplinaire revalidatie en gericht op herstel na het verkeersongeval. Door deze training kon ik geleidelijk aan mijn concentratie, geheugen en prikkelverwerking verbeteren. Ook kon ik weer makkelijker schakelen tussen verschillende taken en kon ik het overzicht weer beter bewaren. In het begin was het zwaar en soms ontmoedigend, maar met de steun van de therapeuten en mijn eigen vastberadenheid bleef ik doorgaan.

Ik leerde technieken om mijn aandacht beter te focussen en om mijn geheugen te trainen. Elke dag boekte ik vooruitgang en dat gaf me hoop en motivatie. Het was geweldig om te zien dat mijn inspanningen vruchten begonnen af te werpen.

Na verloop van tijd merkte ik dat ik steeds beter in staat was om mijn werk weer op te pakken. Ik kon mij weer concentreren en mijn taken met nauwkeurigheid uitvoeren, iets wat ik voorheen voor onmogelijk had gehouden. Mijn collega’s merkten mijn vooruitgang op en waren vol bewondering voor mijn vasthoudendheid.

Niet alleen kon ik mijn werk weer doen, maar ook mijn hobby’s nam ik met hernieuwde passie op. Het voelde als een bevrijding om weer deel te kunnen nemen aan activiteiten die ik zo lang had moeten missen.

De behandeling bij TiM hielp me niet alleen mijn fysieke klachten te verminderen, maar gaf me ook inzicht in hoe ik mijn ontregelde zenuwstelsel kon reguleren. Ik leerde naar mijn lichaam te luisteren, mijn grenzen te respecteren en goed voor mezelf te zorgen.

Hoewel de weg naar herstel uitdagend was, ben ik dankbaar voor de steun van mijn therapeuten en mijn eigen vastberadenheid om nooit op te geven. Nu kan ik vol trots zeggen dat ik de persoon ben die ik was vóór het ongeval, maar dan sterker en veerkrachtiger dan ooit tevoren, een soort 2.0 versie van mezelf. Mijn herstelreis heeft me geleerd dat ik in staat ben om obstakels te overwinnen en dat ik een onbreekbare geest heb. Ik kijk met optimisme naar de toekomst, wetende dat ik elke uitdaging aankan die op mijn pad komt.